L’Oriol Bargalló, cedeix temporalment al CEA Mas d’en Pedro un telescopi reflector de 25 cm d’obertura i focal de 1200mm.

L’Oriol Bargalló, que havia estat educador ambiental al CEA Mas d’en Pedro fa anys, ha fet una cessió temporal d’ús d’un Telescopi feflector de Optica Pedret, amb un mirall de 25cm de diametre i tot d’accessoris, que serviran per a fer millores en algunes de les activitats d’astronomia que habitualment es realitzen al CEA Mas d’en Pedro. Aquest aparell permet veure la lluna amb molta qualitat així com els anells de saturn amb la divisió de cassini i Júpiter amb els seus horitzons equatorials i la gran taca vermella, una gran depressió de gas que es visible a la superfície d’aquest planeta.

L’equip està equipat amb un trípode que necessitarà algunes modificacions per garantir l’estabilitat necessària per a que aquest telescopi pugui tenir un correcte funcionamnet. Al CEA Mas d’en Pedro ja estem estudiant com fer una columna de formigó que pugui suportar una nova montura equatorial per aquest telescopi, per tal de poder gaudir de noves observacions astronòmiques el curs vinent.

Agram des del CEA Mas d’en Pedro a l’Oriol, per haver pensat en nosaltres com a possibles destinataris temporals per poder fer ús daquest equip astronòmic que supera amb escreix el dobson de 8″ (20cm) de que disposàvem.Esperem fer moltes nits d’observació i potser algunes fotografies….si ens animem…

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s