Aquestes vacances hem aprofitat a fer un tractament a la Palmera del Mas d’en Pedro per lluitar contra el morrut

La palmera del Mas d’en Pedro amb més de 50 anys que va ser plantada…, és una Phoenix canariensis, que fa 3 anys va ser afectada per el morrut de les palmeres. Després de varis tractaments, enguany hem instal.lat una dutxa dalt de la palmera, sobre l’ull  per a poder fer els tractaments més localitzats. En Joan  Freixa de Sant Pol de mar, que es dedica a això,  ens ha ensenyat com fer-ho, amb ell vàrem instal.lar la dutxa i vàrem fer un primer tractament el passat 30 de març. Primer obrir una finestra a la part alta de la palmera, després amb un tub de coure vàrem fer la dutxa i amb un tub de poletilè, vàrem allargar-ho fins a la base de la palmera, des d’aquest tub  impulsem els productes per al tractament,amb l’ajut d’una motxil.la fumigadora. Ara ens caldran uns 6 tractaments a l’any …

Esperem que aquesta intervenció ajudi a la nostra palmera a sobreviure al dur atac que arriba durant la primavera amb aquest escarabat que es menja la base de les fulles ,dins de l’ull de la palmera, com és el morrut.

 

2015-03-30 13.28.502015-03-30 17.01.01

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s