Les Escoles de l’Ateneu Igualadí al Mas d’en Pedro

Les classes dels Castors i els Isards ( de CS ) de les Escoles de l’Ateneu Igualadí, al Mas d’en Pedro per aprendre moltes coses del mar. Al matí del dimecres passat van arribar i vàrem fer la descoberta de la desembocadura del Riu Foix a Cubelles, l’aiguamoll, els vents, la salinitat de l’aigua, els canvis del paisatge amb les fotografies aèries, el Tamariu, el Bernat pescaire, l’ànec collverd i la fotja vulgar. A la tarda descoberta de la platja amb les petxines i els cargols, el petxinot, l’ou de mar, el cargol de punxes, les closques de sípia… després de berenar una bona estona de volar estels, alguns d’un fil i alguns amb dos fils….a la nit una mica tapat no vàrem veure estrelles, però vàrem entendre els moviments de la terra i la lluna al voltant del sol, els eclipsis, les estacions…abans d’acabar el dia una història sobre les constel.lacions  i la mitologia…El segon dia dedicat a la pesca,  al matí racons de pesca, els estris , els arts de pesca , la subhasta, els nusos mariners i l’observació d’animals de l’espigó…les estrelles amb els peus ambulacrals, els eriçons…a la tarda al port de vilanova, la llotja, la venta del peix, peixos espasa, una llagosta, lluç, raps, sípies i moltes gambes…Després un concurs de dibuix ràpid al far de Vilanova que va guanyar el Jordi amb el dibuix més escollit. Molta feina a apuntar tot a la llibreta, una bona dutxa i a la nit una cantada d’havaneres  amb el meu Avi i la bella Lola. Un rom cremat a darrera hora i encara vam tenir temps de veure la lluna i júpiter al telescopi i observar les estrelles, l’ossa major, el drac, el lleó, el bover…L’endemà al matí un concurs de castells de sorra i uns quants frisbies…3 dies intensos per veure moltes coses i conèixer  una mica millor el mar.IMG-20150523-WA0001IMG-20150523-WA0012IMG-20150523-WA0013IMG-20150523-WA0014IMG-20150523-WA0002

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s